Information till vårdnadshavare, v. 19 – ändrade regler förskola samt skolavslutning

Förskola ändrade regler

Vi måste tyvärr begränsa vår verksamhet utifrån bemanningsproblematik och rekommendationer från myndigheter. En konsekvens utifrån vår restriktivitet att nyttja externa vikarier och vår försiktighet runt sjukdomssymtom. Ni vårdnadshavare som har barn 15 timmar i förskola (arbetslösa, föräldralediga, och allmän förskola) kommer inte att erbjudas möjligheten att ha era barn i förskola och pedagogisk omsorg. Detta gäller från måndag 18 maj till 31 juli om inte annat meddelas. Ni kommer att behålla platsen och ingen debitering kommer att skickas ut under denna period.

Ni som är permitterade har enbart rätt till barnomsorg under den tid ni arbetar.

Skolavslutning 2020

Liksom mycket annat detta år kommer skolavslutningen att se annorlunda ut än den brukar. För att på bästa sätt följa Folkhälsomyndighetens råd har vi beslutat att skolavslutningarna hålls klassvis onsdag 10 juni. Eleverna kommer till skolan sin vanliga tid, träffas för en fin stund i sina hemklassrum och avslutar skoldagen ca 9:30.

Extra bussar och taxi för hemfärd kommer att beställas till kl 10:00.

Viss variation på detta kan ske. Håll utkik efter information från just din klass/skola.

Eftersom vi särskilt vill uppmärksamma årskurs 9 för det fina jobb de gjort under sina skolår, har vi samrått med eleverna och smittskyddsenheten i regionen hur vi på ett säkert, ansvarsfullt men ändå värdigt sätt kan göra det.  För dessa avgångselever kommer vi att genomföra en avslutningsfika i Oasen dagen innan, tisdag 9 juni kl 13-15. På avslutningsdagen, 10 juni, samlas de på samma sätt som övriga klasser i sitt hemklassrum tillsammans med sina mentorer.

AGW är på grund av rådande omständigheter helt inställt. UG och socialtjänsten kommer att finnas ute och fälta. Vi vädjar till er vårdnadshavare att ställa upp för era ungdomar denna kväll. Ordna gärna egna mindre festligheter alternativt var med ute i byar och centralort för att sprida lugn och fin stämning.

Eleverna som avslutar sin tid i grundskolan har mycket att fira. De har gjort ett fantastiskt jobb. Det är tråkigt men självklart att AGW inte blir av då meningen är att de genom AGW ska få ett värdigt firande som kan bli ett positivt minne för livet. Låt oss hjälpas åt att avslutningen ändå blir ett fint och positivt minne för livet!