Håll igång – träningsvideo

0
437

I dessa tider är det mycket som är inställt och många som inte kan delta i de aktiviteter de brukar. Vi vill uppmuntra till att hålla igång fysiskt och psykiskt. Fysisk aktivitet är viktigt för alla åldrar och gör en glad och pigg. Vi ville hjälpa till genom att ta fram ett program med låg tröskel som man kan göra hemma med kroppen som redskap och med enkla hjälpmedel. För detta tog vi hjälp av Norrskensklinikens Pernilla Nylander som satt ihop ett program speciellt anpassat för seniorer.

Du kan kolla på videon och hänga med där hemma! Här finns också skrivna instruktioner till passet.

Man kan göra det som ett längre helkroppspass, eller dela upp i kortare pass och ta ben/underkropp ena dagen och överkropp inklusive mage nästa. Passet är framtaget för att passa seniorer men dessa övningar kan alla göra oavsett ålder och träningsvana då olika alternativ ges beroende på hur mycket man orkar och kan.

Vi i Nordmaling har ju ofta väldigt nära till naturen, antingen i den egna trädgården eller i närområdet, och frisk luft är också stärkande. Gör övningarna ute, eller kombinera med en promenad.