Information till vårdnadshavare v. 23

Sommarlovet närmar sig och är nu bara några få dagar bort.  

Sedan en dryg vecka har vi konstaterad samhällsspridning av Covid-19 i Nordmaling.

Det betyder att vi fortsätter vara extra noggranna och uthålliga för att begränsa smittspridning. Det handlar om allt från extra rengöring av ytor, extra social distans, extra handtvättning mm, men också samtal och information till barn och unga kring vikten av att följa de råd och riktlinjer som avser att minska smittspridningen.

Vi ser att även ni som vårdnadshavare motiverar och stödjer era barn i att se vikten av detta.

Nu när sommarlovet närmar sig vill vi vädja till er att vara uthålliga och ihärdiga i detta. Vi vet att den känsla av frihet som sommarlov och vackert väder ger, också riskerar att sätta uthålligheten på prov. Vi ser redan nu hur barn och unga samlas i större skaror på fritiden.

Vi håller oss alla uppdaterade om utvecklingen och vilka råd som ges kring t.ex resande under sommaren och vi kan bara understryka vikten av att vi följer dem.

För våra sommaröppna fritidshem och förskola säkerställer vi även våra rutiner med ordinarie personal i hög omfattning för att öka tryggheten i verksamheterna.

Vi planerar för att införda åtgärder kommer att fortgå under en längre period men vi hoppas att ni alla trots allt besvär kan njuta och få en skön sommar.