Information till vårdnadshavare v. 16

Vi har de senaste veckorna haft en stor påverkan inom våra verksamheter utifrån den ökande smittspridningen i kommunen där 46 nya fall konstaterades vecka 15, med en tydlig ökning bland barn och unga. 

Vi är tacksamma för det goda samarbete med er vårdnadshavare kring hantering utifrån rådande rekommendationer av era barn runt symtom och information till förskolor/skolor. Detta samarbete är en av grunderna till att vända denna trend och hålla en god kvalitet med närundervisning.

Vid symptom provtar man sig och stannar hemma. Barn stannar hemma när familjemedlemmar provtas. För att vi ska kunna vidta rätt åtgärder i barnens förskolor och skolor behöver vi så snart som möjligt information om det finns bekräftad Covid i familjen.  

Vi såg under påsklovet hur smittspridningen tog fart bland barn och unga och det är viktigare än någonsin vi alla håller oss i våra “bubblor”.  Vi undviker att umgås med andra på fritiden så långt det är möjligt. Detta är särskilt viktigt med tanke på den kommande Valborgshelgen. 

Från V17 stänger idrottshallar samt simhallen för all verksamhet. Detta betyder en period med enbart utomhusaktiviteter.

Aktuella rekommendationer för Region Västerbotten hittar du HÄR